Google

6 Temmuz 2007 Cuma

PROFİTEROL

MALZEMELER
Hamur için:
100 gr margarin
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 yumurta
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 yumurta
50 gr margarin
Üzeri için :
100 gr bitter çikolata
5_ 6 çilek
HAZIRLANIŞI
Krema için, un , şeker, vanilya bir kasede mikserle çırpın. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.Margarini geniş bir tencerede eritin.Suyu ilave edipbir taşım kaynatın.Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur soğuduktan sonra yağurma kabına alın.Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin.Fırından alıp soğutun.Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ya da krema şırıngasıyla dibinden delerek kremayı içine doldurun servis tabağına alıp benmari üsulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Arzuya göre çilek ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok: