Google

5 Temmuz 2007 Perşembe

DAMALI BATON KEK

MALZEMELER
350 gr margarin
350 gr pudra şekeri
6 yumurta
2 çorba kaşgen 2 kek kalıbınınığı limon suyu
3 su bardağı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı kakao
350 gr kayısı reçeli
2 paket bitter çikolata
2 paket beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI
Margarin ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.Unu, kabartma tozu ve vanilya ile harmanlayıp karışıma ilave edin.Aynı boyda dikdörtgen 2 kek kalıbının içine aynı büyüklükte dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıdı yerleştirin.Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Yarısına kakaoyu eleyip iyice karıştırın.Biri beyaz diğeri kahverengi iki hamur elde edeceksiniz. Hamurları kalıplara boşaltıp ikisini aynı anda önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Kekleri soğuyunca kalıptan çıkarın. Düz bir zeminde keskin bir bıçakla boylamasına ortadan ikiye kesin. Sade ve kakaolu birer kek dilimini yan yana getirip üzerine bol miktarda kayısı reçeli sürün. Kalan 2 kek dilimini değişimli olarak yani sadenin üzerine kakaolu, kakaolunun üzerine sade gelecek şekilde yerleştirin.Üzerine ve yanlarına kayısı reçeli sürün. Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin.Kekin üzerine önce bitter çikolatayı gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: