Google

16 Eylül 2008 Salı

EV YAPIMI PİDE





BU PİDEYİ DÜN SAHURDA YAPTIM.TABİ BENİMKİ ACEMİ İŞİ OLDUĞUNDAN ŞEKİLLERİ FARKLI OLDU . AMA HERKES DE ÇOK BEĞENDİ TABİİ BEN DE. VALLA ŞİMDİ YİNE CANIM ÇEKTİ ORUÇ ORUÇ.SİZE DE TARİFİNİ VEREYİM

MALZEMELER:
. 4 su bardağı un
. 1 su bardağı ılık süt
. 40 gr. yaş maya
. 1 yumurta
. 1 kahve fincanı tereyağı
. 1 yumurta sarısı
. 2 çorba kaşığı sıvı yağ
. tuz
. kaşar peyniri
. (iç malzemesi arzuya göredir)
HAZIRLANIŞI:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.Tereyağını, bir yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
Hamur kabardıktan sonra mutfak tezgahına un serpip hamuru tekrar yoğurun.Hamuru sekiz parçaya ayırın. her parçayı kayık şeklinde açarak içine istediğiniz malzemeyi ilave edin.Pidenin kenarlarını içe doğru kıvırın, uçlarını birleştirin. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün kenarlarına ise ayırdığımız yumurta sarısını sürün.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk. pişirin.Fırında çıkarmak üzereyken de üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin sonra 5 dk. daha fırında bırakın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Not: İç malzemesini kayık şeklinde açmış olduğunuz hamurun ortasına koyduktan sonra hamurun kenarlarını üst üste gelecek şekilde kapatırsanız da kapalı pide elde edebilirsiniz.

1 yorum:

samsunlu dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor,ama bu pidelerin yumuşacık yani kıtır olmaması için ne yapmalıyız.