Google

17 Şubat 2008 Pazar

TAŞLAR

“Değerli Taşların Etkileri” araştırmamız : Daha geniş bir kaynak araştırması ve çok daha fazla taş çeşitinin yanısıra; daha önceden bu denli geniş ölçüde yapılmamış ve taşların ne şekilde kullanılması gerektiğine dair merak ettiğiniz sorularınızın yanıtına ulaşabileceğiniz, objektif olarak hazırlanmış araştırma yazıları bölümü ile , tüm değerli taş severlere hitap edecek olan bir yazı dizisini sizlerle paylaşmaya başladık ve bu konudaki araştırmalarımızı değerli Mineralogist hocalarımızın danısmanlığında sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Pek çok kaynakta rastlanmamasına karşın genel olarak insanlarda taşın tene temas etmesi gerektiği şeklinde yaygın bir düşünce var.Gerçekten de faydalı olabilmesi için taşın tene temas etmesi gerekiyor mu? Peki, tercih edeceğiniz taş işlenmiş mi olmalı yoksa doğal halinde mi olmalı?
Kulaktan dolma bilgilerle yetinmeyin; doğrusunu öğrenin

TAŞLAR KULLANILMADAN ÖNCE TEMİZLENMELİ Mİ?

Değerli taşlar şifa amaçlı olarak kullandığında, önce üzerlerinde birikmiş olan negatif enerjilerden arındırılmalı ve -eğer gerekiyorsa- pozitif enerjiyle yüklenmelidir.



Arındırılmamış bir taş yeterince faydalı olmayacağı gibi, eğer kuvars kristali gibi güçlü bir taş ise üzerinde birikmiş olan negatif enerji dolayısıyla sizi de olumsuz etkileyebilecektir. Ancak hiç endişe etmenize gerek yok çünkü bu işlemler zahmetsiz ve çok kolaydır. Sadece suyun altında tutarak ya da tütsü dumanıyla bile taşların temizlenmesi mümkündür. Taşınızı nasıl temizlemeniz gerektiğini öğrenebileceğiniz bu tablo işinizi gerçekten kolaylaştıracak. Tüm taşlar toprağa gömülerek temizlenmez. Farklı çeşitlerde taşlarınız olabilir ve her birinin temizlenme yöntemi birbirinden farklı olabilir.

Hiç yorum yok: