Google

3 Ekim 2007 Çarşamba

CEVİZLİ İNCİR TATLISI


Malzemeler:

11-12 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz (tercihen iri)
1\2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
11-12 tatlı kaşığı süt
su

Yapılışı:

İncirlerin sap yerlerini kesin ve parmağınızla içini oyarak ceviz doldurulabilecek hale getirip tencereye yanyana dizin. Eğer incirleriniz çok sertse 10 dakika ılık suda bekletin.Cevizi, şeker ve tarçınla karıştırıp incirlerin içine doldurun. İncirlerin yarısına kadar sıcak su ekleyip su bitene kadar kısık ateşte pişirin.
Her bir incirin üstüne 1 tatlı kaşığı süt ekleyip bir süre daha kısık ateşte pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: