Google

9 Ekim 2007 Salı

EV YAPIMI MASKELER



Dış etkenler sebebiyle cilt çok çabuk yıpranır ve parlaklılığını yitirir, cansız bir görünüm alır. Hassaslaşan ciltte kuruma meydana gelir ve bakım ister. Bu durumdan kurtularak cildinizin eski sağlığına kavuşması için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bakım maskeleri önermek istiyorum.
Hassas ciltler için
Malzemeler:2 çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı krema (kıvamlı) Yapılışı:Kekiği kaynatıp çıkarılan konsantre suyu kremayla karıştırın. Göz bölgesi hariç, yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
Temizleme maskesi
Malzemeler: 2 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı su, 1 çay kaşığı bal
Yapılışı: Tüm malzemeyi karıştırıp, yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 7-8 dakika bekledikten sonra ılık suyla cildinizi temizleyin.
Avokado maskesi
Yapılışı: Avokadoyu tahta kaşıkla ezip yüzünüze ve boynunuza parmaklarınızla yedirin. 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla çıkartın. Cildinizin E vitamini ihtiyacını giderin.
Yoğurt maskesi
Malzemeler: Sabahları kahvaltıda kullandığınız mısır gevreklerinden (2 kaşık) ve 2 kaşık yoğurt
Yapılışı:Bu karışımı yüzünüze uygulayın ve ardından bol su ile durulayın. Çok daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.
Nemlendirici maske
Malzemeler: 1 yumurta, 1 çay kaşığı un ve 1 sıvı yağ
Yaplışı: Yumurtayı çırpıp, yağ ve unla iyice karıştırın. 15 dakika kadar yüzünüzde beklettikten sonra temizleyin.
Vücut maskesi
Malzemeler:1 bardak bal, 1/2 bardak susam ve nane.
Yapılışı: Karışımı vücudunuza uyguladıktan 15 dakika sonra ılık suyla duş alın.

1 yorum:

dünden bugüne dedi ki...

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler; tasa iken sevinç olur, hüzün iken beklenen bir neşeye dönüşür.ramazan Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle? İyi bayramlar!
http://dunbugunyarn.blogspot.com/