Google

8 Temmuz 2007 Pazar

NATUREL BİTKİ YAĞLARI VE FAYDALARI

ACI ELMA YAĞI: Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkileri vardır.Yara iyi edicive antiseptik olarak kullanılmaktadır.Bebeklerde gaz gidermeye yardımcı olur.Ayrıca bronşit astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılması önerilir.
KULLANILIŞI: Günde 3_5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Yüksek miktarı zararlıdır. Yara üzerine tatbik edilerek de kullanılır. Gaz giderici olarak masaj yaparak da kullanılır. Ayak kokularında suda bekletilerek kullanılır.

AHUDUDU AROMASI: Boğaz hastalıklarında romatizma, gut gibi rahatsızlıklarda, şeker hastalarında dengeleyici; ishal ve ateşli rahatsızlıklarda kullanılması tavsiye edilir. C ve E vitamini içermesi nedeniyle cilt bakımında ve afrodizyak olarak da kullanılabilir.
KULLANILIŞI: Boğaz hastalıklarında 1 fincan ılık suya 8_10 damla damlatılarakngargara şeklinda , çocuklarda 1 kesme şeker üzerine 3_4 damla damlatılarak yedirilerek kullanılır.
Romatizma, gut, eklem ağrılarında masaj yoluyla ovularak cilt bakımında ise friksiyon yöntemi peeling uygulanılarak kullanılır.

ALABALIK YAĞI: Romantizma ve bel ağrılarına, bel fıtığı ve kas ağrılarına kullanılması önerilir. Kas gevşetici, kireçlemeler ve mafsal ağrılarına da kullanılabilir.
KULLANILIŞI: Cilde masaj şeklinde uygulanır.

Hiç yorum yok: