Google

8 Temmuz 2007 Pazar

MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER

YEMEĞİNİZİ DONDURMADAN ÖNCE
Her gün yemek yapmak yerine, pişirdiğiniz yemeği en azından 2 günlüğüne hazırlamayı tercih ediyorsunuz.Saklama yöntemi olarak da buzlukta dondurmayı kullanıyorsunuz.Ancak hazırladığınız yemeğin baharatlarına dikkat edin.Fazla baharatlı bir yemek yaparsanız, donduklarında baharatların tadı keskinleşir ve yemeğin tadını bozabilir.Bu nedenle çok fazla baharat kullanmamaya özen gösterin.
ET SUYUNUN YAĞLARI
Et suyu veya tavuk suyunu yemeklerde kullanmak için buzdolabında muhafaza ediyorsunuz. Ancak beklemeden dolayı oluşan fazla yağları tercih etmiyorsunuz.Fazla yağları almak için içine küp buzlar atın yağlar küp buzların etrafına toplandığında buzları çıkarıp atın.
BALIĞI PİŞİRİRKEN
Balık pişirmek istiyorsunuz ancak balıkların pişme süreleri birbirini tutmadığı için bir türlü kalınlığını ölçün ve her iki buçuk cm için 10 dakika pişirme süresi koyun.Böylelikle hem istediğiniz sonuca ulaşacaksınız hem de daha lezzetli bir balık yiyeceksiniz.
ÇATLAK YUMURTALAR İÇİN
Satın aldığınız yumurtalrın bazıları çatlak mı çıktı!Hiç üzülmeyin, yumurtalarınız çöpe gitmeyecek.Çatlak yumurtaları aliminyum folyoya sarıp pişirin.Bu şekilde piştiği için katı olacak yumurtayı, sabah kahvaltınızda tüketebilir veya yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
ÇİKOLATA YERİNE KAKAO
Çikolatalı pasta hazırlarken son anda çikolatanın eksik olduğunu fark ettiniz, panik olmayın. işte size bir ipucu: Kek pasta yaparken 80 gramlık bir çikolata tableti yerine 3 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı eritilmiş margarini karıştırıp kullanabilirsiniz.
SALATANIN RUHU
Salatalarınıza ve salata soslarınıza çok özen gösteriyorsanız salatanın tadını veren sosların hangi sırayla döküleceğini biliyor olmalısınız.Zeytinyağı ve sirkeyi salatanın üzerine ayrı ayrı dökün. Öncelikle zeytinyağını, sonra sirkeyi dökün.Eger sirkeyi önce koyarsanız, zeytinyağı yaprakların üzerine akıp gider ve yapraklar yağı ememez.
TENCERE KAPAKLARINA DİKKAT
Tencerelerinizin kullanmadığınız zamanlarda, rafta tam kapamak yerine, çok az aralık bırakın ki içlerinde nemden dolayı buğu birikimi olmasın.
NAR GİBİ TAVUK İÇİN
Tavuğunuzu fırında pişirirken etrafına bir fırça yardımıyla mayonez sürüp fırına verirseniz, tavuğunuz nar gibi kızarır.Ayrıca nar gibi kızarmış tavuğun lezzetini arttırmak için üzerine sürdüğünüz malzemeye 1 çay kaşığı zerdeçal da koyabilirsiniz.
EKMEK Mİ KIZARTIYORSUNUZ
Ekmek kızartırken ekmekleriniz çok kızardıysa hiç üzülmeyin!Fazla kızarmış ekmeklerin üzerine biraz tereyağı ve marmelat sürüp bir fırın kabına yerleştirin. 1+ 1/4 su bardağı sütle s adet yumurtayı el mikserinde çırpın. Marmelatlı ekmeklerinizin üzerine dökün ve fırına sürün.
TUZLU ZEYTİNLER İÇİN
Kahvaltılarda tuzlu zeytinlerden kurtulmak istiyorsanız hiç üzülmeyin! Fazla tuzlu zeytinlerin tuzunu kısa zamanda alabilirsiniz.Bir kaba hafif ılık su doldurup içine zeytinleri koyun ve yanlarına kabuğu soyulmuş iki üç patetes atın. Birkaç saat öylece bırakın.Göreceksiniz ki zeytinin tuzu suya ve pateteslere geçmiş.Üstelik her seferinde zeytinleri suda bekletmek zorunda kalmayacaksınız.
ROBOTUN BIÇAKLARINI TEMİZLERKEN
Robotunuzun bıçaklarını iş bittikten sonra, elinizde yıkamayı tercih edin. Çünkü bulaşık makinası, bıçakların zamanla körelmesine neden olabilir.Ayrıca bıçakları yıkadıktan sonra iyice kurulayın ve hemen emniyet kılıfının içine koyup kaldırın.Bıçaklarınızın ömrünü uzatmak için bu işlemleri alışkanlık haline getirin.
MEYVENİN FAZLASI
Pazardan fazla meyve aldığınızı far ettiniz.Fazla olduğunu düşündüğünüz meyveleri, iri küpler halinde doğrayıp biraz şekerle birlikte pişirdikten sonra dondurma kaplarına doldurun. Üzerine pudra şekeriyle karıştırdığınız süzme yoğurtlu sosu dökün.Böylece kendinize düşük kalorili çocuklarınız için de bol vitaminli besleyici tatlar hazırlamış olursunuz.

Hiç yorum yok: