Google

4 Temmuz 2007 Çarşamba

AHUDUDULU VE ÇİKOLATALI KATLAR


MALZEMELER
250 gr ahududu
250 gr bitter çikolata
8 kare milföy hamuru
3 çorba kaşığı kıyılmış nane yaprağı
1,5 su bardağı çırpılmış kremşanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üerlerini çatalla yer yer delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşene kadar 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kabaran milföylerin üzerlerine elinizle bastırarak iyice inceltin ve yağlı kağıt üzerine dizin.Çikolatayı bir kaba ufalayıp benmari usulü eritin. hafif ılınınca fırça ile milföylerin üzerini kaplayacak şekilde sürün.Hamurları yağlı kağıtla birlikte buzdolabına alıp iyice katılaşıncaya kadar bekletin.Nane yaprakları, kremşanti ve peyniri çukur bir kapta çırpıp buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Çilolatalı milföylerin yarısının üzerine naneli kremayı sürüp ahududuları yerleştirin.Kalan milföylerle kapatıp üzerlerini kalan krema ve ahududularla süsleyin. Üzerlerine pudraşaker serpip servis yapın.

Hiç yorum yok: